Zornice 2014.

Nalazimo se u vremenu došašća, to je vrijeme priprave za Božić. Za Božić se djeca naše škole pripremaju tako da idu na mise zornice.

Zornice počinju u sedam sati ujutro i odmah nakon mise djeca odlaze u školu, na nastavu. Prije svete mise učenici odlaze do dvorane po naljepnice koje se lijepe u male knjižice gdje im se bilježi koliko su puta bili na zornicama, tako da oni najrevniji na kraju došašća dobiju malu nagradu. Svakoga jutra, na svetoj misi, umjesto propovijedi, svećenik čita po jednu kratku pričicu. Priče imaju preneseno značenje i iz njih svi možemo izvuči pouku. Djeca također sudjeluju u misi osim molitvom, čitaju psalam i molitvu vjernika te pjevaju uz klavirsku pratnju. Klavir na zornicama svira učenica 6. Razreda Tea Petrović. Na kraju svete mise iz košarice, koja se nalazi ispod anđela, djeca izvuku po jedno dobro djelo koje će taj dan učiniti. Na papiriću se može naći dobro djelo kao što je… danas ću posjetiti bolesnog prijatelja, odreći ću se gledanja TV-a, pomolit će se za svu djecu svijeta, molit ću se i prije i poslije jela, i mnoge druge.
Dođite i vi na mise zornice, učinite koje dobro djelo tijekom došašća, pripravite put Gospodinu kao što ga mu je i Ivan Krstitelj pripravio.

Pripremila: Lara Job, 7. c

 

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.