DUHOVNA OBNOVA ZA PROSLAVU CRKVENOG GODA

Duhovna priprava za proslavu crkvenoga goda naše Župe održana je kroz dane 17.-19. rujna 2015.g pod vodstvom p. Zvonka Vlaha, DI. Program je obuhvaćao ospovijed, molitvu krunice i večernju svetu misu uz propovijed kroz sve dane. Prvoga dana obnove pater Vlah je predvodio euharistijsko klanjanje nakon svete mise, drugoga dana je ispovijedao školsku djecu i imao duhovni razgovor sa mladima.Pater je u svojim propovijedima govorio o psihologiji grijeha. “Sotona želi preko grijeha zarobiti čitavog čovjeka. Postoji trostruka dimenzija grijeha:

1. pogrešna zaljubljenost-čovjek umjesto Boga u središte svoga života stavlja sebe.

2. zavedenost-pozivajući se na slobodu čovjek udovoljava svojim požudama, željama, planovima. Najčešće se to odnosi na tjelesnost, ovisnost o alkoholu, cigaretama i drogi. I na kraju čovjek koji se pozivao na slobodu više nije slobodan!

3. pogrešan izbor-čovjek trći za propadljivim stvarima umjesto za nepropadljivim vrijednostima i više ne vidi ni sebe ni bližnjega pored sebe.

Nakon ovih zarobljenosti čovjek čak niti ne priznaje svoju grešnost nego osuđuje druge i eto nam problema među ljudima” rekao je. Govorio je o povezanosti Spasitelja i nas preko svete euharistije. Ta povezanost traje od Njegove zemaljske smrti sve do danas. Naglasio je da je teško shvatiti Isusovu prisutnost pod prilikama kruha i vina ali to moramo gledati očima vjere. Pozvao je na što češće slavljenje svete mise. Treći dan je govorio o povezanosti Bl. Djevice Marije sa Trojedinim Bogom i naročito Sinom. Pozvao je vjernike da se često utječu Mariji jer ona zna najljubaznijim riječima zamoliti Spasitelja za uslišanje naših molbi. Završio je riječima kojima je često svoje propovijedi završavao naš uskoro proglašeni svetac Alojzije Stepinac:”Dobra nam navek ostani, izmoli nam pri Sinu, da od vsega zla obrani nas i domovinu!”

Pater Vlah je kao nacionalni tajnik Apostolata molitve pozvao Miholjčane da pristupe ovom pokretu podijelivši im pristupnice. Gotovo svi prisutni vjernici na ovoj duhovnoj obnovi (oko 100-tinjak svakoga dana) uzeli su ponuđene pristupnice. 

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.