ZLATNA HARFA

Pokrajinski susret župnih dječjih zborova “Zlatna harfa 2016” organiziran je za Valpovački i Donjomiholjački dekanat 7. svibnja 2016.g. u našoj župi. Susret je započeo misnim slavljem u 10 sati. Okupilo se 6 prijavljenih zborova, roditelji i vjernici naše župe. Misno slavlje predvodio je župni vikar vlč. Ivan Begović. Nakon mise nastupili su zborovi predstavivši se sa po dvije pjesme. Prvi je nastupio miholjački župni zbor “Mir” u kojem pjeva 56 djevojčica. Otpjevali su Milosti je čas i Isuse hvala

Ti za sve. Novoosnovani zbor “Otac Teodozije” u kojem pjeva 11 dječaka otpjevao je Ja imam Oca koji mi prašta. Voditeljica ovih zborova je s. Deodata Kočonda, na orguljama ih je pratila Tea Petrović te članovi Tamburaškog orkestra OŠ “A: Harambašić”. Nastupio je potom zbor Župe sv. Petra i Pavla ap. iz Koške “Maranatha” čijih je 17 članova predvođenih voditeljicom Marijom Ivankovič otpjevalo Crvani plašt Stvoreni za Nebo. Zatim se predstavio zbor Župe sv. Andrije ap. iz Viljeva “Krijesnice” pjesmama Kao košuta Znak ljubavi. Ovaj zbor broji 18 pjevača koje uvježbava gđa Monika Fekete. Zbor “Marijine zvjezdice” iz Rakitovice gromoglasno je otpjevao Sva djela Gospodnja i Blagoslovljeni milosrdni. Ovaj zbor od 30 članova vodi gđa Ivana Šerić Miličić. Posljednji se predstavio zbor od 42 mala pjevača iz Župe Bezgriješnog Začeća BDM Valpovo “Mirjam”. Oni su uz orguljsku pratnju voditeljice s. Danijele Škoro otpjevali pjesme Rasipni sin Božje djelo.

Na kraju programa je vlč. Ivan Begović zborovođama podijelio priznanja za sudjelovanje na ovoj smotri. Nakon službenog dijela programa naša župa počastila je sudionike “Zlatne harfe” kroasanima, sokom i sladoledom u crkvenom dvorištu. U vremenu do 14 sati, kada je susret završio, djeca su, zahvaljujući lijepom vremenu, igrala društvene igre na otvorenom.

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.