MEĐUDEKANATSKI SUSRET ZAJEDNICE „VJERA I SVJETLO“

Članovi zajednice „Vjera i svjetlo“ iz župa Belišće, Donji Miholjac i Valpovo susreli su se 5. listopada 2019. u donjomiholjačkoj župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela. Moto susreta bio je Radujte se maleni!. Vlč. Alojz Kovaček, nadb. povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, predvodio je misno slavlje te je na početku svima prenio pozdrave nadbiskupa Hranića. Domaći Dječji župni zbor “Mir“ animirao je misu svojim skladnim pjevanjem.

Nakon pročitanog Evanđelja članovi Zajednice scenski su prikazali evanđeoski tekst. Vlč. Kovaček u propovijedi je između ostalog rekao: „Živjeti s Isusom – tu leži razlog za radost i mir. Bog se objavljuje prvenstveno malenima u srcu, a ne zato što je netko školovan, pametan ili imućan. Koliki bi mudri i pametni željeli vidjeti ono što vi vidite, rekao je Isus u evanđelju, ali samo maleni i ponizni razumiju otajstvo Kraljevstva Božjega. Božja Riječ koja nam se daje za hranu omogućuje nam doživjeti Isusovu blizinu i zato kažemo Radujte se maleni!. Često se žalimo što ne možemo trčati, ali križ je taj koji nas nosi – rekao je jedan svetac. Ima naprotiv, puno onih koji mogu trčati, ali trče u pogrešnom smjeru. I kad smo tužni, potišteni, usamljeni i tada nam Isus dolazi i kaže da je On životna radost i da se na Njega možemo osloniti.“

U prinosu darova sudjelovali su također članovi Zajednice. Prinijeli su Bibliju, “Konstituciju“, “Statut“, “Vodič Vjere i svjetla“, svijeću te kruh i vino. Jedan član zajednice „Vjera i svjetlo“ je ministrirao. Nakon mise članovi, roditelji i prijatelji okupili su se u pastoralnom centru i nastavili druženje uz pjesmu i prigodnu zakusku.


Tekst: Sonja Devčić
Fotografije: s. Kristijana Kolić i Sonja Devčić

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.