ZAHVALNICA I OBLJETNICA MISIJSKE SKUPINE

Nedjelja zahvalnica u Župi Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu proslavljena je 6. listopada, misom u 11.00 sati koju je predvodio mons. Luka Strgar, nadbiskupijski promicatelj Papinskih misijskih dijela, uz koncelebraciju domaćeg župnika preč. Josipa Antolovića i župnog vikara Luke Ivkovića. Bila je to ujedno prigoda za proslavu desete obljetnice utemeljenja Župne misijske skupine.

Mons. Strgar  započeo je  propovijed riječima: „Bogu hvala najprije za ovu Nedjelju zahvalnicu, a zatim i na posebnoj zauzetosti župljana koji kroz Misijsku skupinu, predvođenu s. Petrinkom, doprinose za misijske potrebe. Neka ovo bude mali poticaj da ne odustanete, a i poticaj drugima da se uključe svojim doprinosom. Došli smo danas reći Bogu hvala i za školu koja je počela, iako je sve manje onih koji idu u školu, a sve više starih i bolesnih. Spomenimo ipak da se djeca u misijskim zemljama ne mogu čak ni upisati u školu sa 6 godina, niti mogu biti pristojno obučena i imati redovitu dnevnu prehranu. Moramo znati da još uvijek ima i onih koji nikada nisu čuli za Evanđelje i Isusa Krista te smo stoga zahvalni misionarima koji su se odvažili naviještati Riječ Božju koja stiže do najrubnijih dijelova svijeta.” Zatim je nastavio:  „Ima misionara koji su vezani i uz našu Domovinu, kao otac Ante Gabrić i sveta Majka Terezija. Danas je 79 naših misionara i misionarki diljem svijeta. Prilike su u mnogim zemljama onakve kao prije 100 ili 200 godina ali svi misionari redom ističu da prije svih materijalnih dobara imaju potrebu molitve za njih! Sklopljene ruke su ključ koji otvara baš svaku bravu. Budite i dalje kvasac u tijestu vaše župe i molite krunicu na misijske nakane!“, završio propovijed mons. Strgar.

Mješoviti pjevački zbor „Sveta Cecilija“ pjesmom je animirao misu na kojoj su bili prisutni u narodnim nošnjama i članovi KUD-ova “Josip Ćoklić” iz Rakitovice i “Matija Gubec” iz Donjeg Miholjca. Župnik Antolović na kraju je zahvalio svima koji su bili zauzeti u ovoj proslavi, naročito članovima i podupirateljima Misijske skupine te pozvao na nastavak druženja u Župnom pastoralnom centru ”Ivan Vajda“. 

Tekst: Sonja Devčić
Fotografije: Foto Kamenić, Dražen Vrbešić i Sonja Devčić

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.