Gostovanje zbora Župe sv. Ane Križevci u Donjem Miholjcu

Svetkovina Bogojavljenja proslavljena je u župnoj crkvi Sv. Mihaela, arkanđela u Donjem Miholjcu večernjim svečanim misnim slavljem koje je predvodio preč. Stjepan Soviček, župnik Župe sv. Ane u Križevcima, a pjesmom animirao mješoviti zbor iz istoimene župe.

Preč. Soviček je između ostalog rekao: „Bog je istina i ljubav i tako želi prihvatiti čovjeka – u istini i ljubavi. Ako čovjek tako prihvati Boga, onda će i unatoč problemima biti sretan i zadovoljan. Ako čovjek misli da je on ono što ima, tada sve više ima, a sve manje je sretan i spokojan – manjka mu Božji blagoslov.”

Podsjetio je kako su i kraljevi pošli tražiti i našli ono što su tražili te bili blagoslovljeni – to je jedna kategorija ljudi. Druga kategorija ljudi su poput Heroda, koji nisu zainteresirani za spokoj, mir i blagoslov života. Kada spoznamo Božji blagoslov, ne želimo se vraćati u ono vrijeme praznine traženja nego idemo novim putem poput kraljeva u povratku kući. Nažalost, nezainteresiranost za Boga je slika današnjeg svijeta. Rečenica ‘Želim biti svet’ mnogima naroguši kosu na glavi, a svet zapravo znači biti dobar vjernik, dobar i radostan čovjek. Mi kršćani bi trebali htjeti biti sveti ako želimo spokojan, blagoslovljen život, dodao je preč. Soviček.

Na kraju svete mise donjomiholjački župnik preč. Josip Antolović pozdravio je gosta te su izmijenili darove, a zatim je uslijedio koncert gostujućeg zbora iz Križevaca, koji su otpjevali pjesme: Tiha noć, Kog ste vidjeli pastiri, Sklopi blage očice, U noći zvjezdanoj, O spavaj milo djetešce i snivaj slatki san, Veseli se Majko Božja, i Narodi nam se. Na kraju koncerta župnik Antolović izrazio je radost što su Križevčani ponovo nakon šest godina gostovali u Miholjcu te izrazio nadu u neki novi susret u budućnosti. Susret je nastavljen domjenkom u pastoralnom centru „Ivan Vajda“. 

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.