Dekanatski susret bračnih parova

U Pastoralnom centru „Ivan Vajda“ Župe sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu održan je 19. veljače 2020. godine redoviti dekanatski susret bračnih parova. Susret je započeo u 19 sati čitanjem Božje riječi i molitvom nakon čega je župnik Josip Antolović pozdravio bračne parove iz Župe Podravski Podgajci i Donji Miholjac te im zahvalio na dolasku. Pozdravio je i predavača, dr. Stanislava Šotu i predstavio temu predavanja – „Odgoj djece u obitelji“.

Dr. Šota u uvodu je rekao da temeljno pitanje glasi: Kako se danas u određenoj kulturi ostvaruje Božji naum o obitelji? Rekao je da je brak institucija od koje svi puno očekuju, a malo u nju ulažu. Naveo je da današnju civilizaciju obilježavaju selfi kultura, diktatura relativizma, digitalna kultura, anarhizam, ali od svega toga za brak i obitelj najopasnija je digitalna kultura.

Predavač je zatim predao riječ svojim suradnicima, studentima 5. godine Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Darin Gibanjek predstavio se izlaganjem na temu „Slika braka – muškarac i žena“ te rekao da je za dobar brak potreban razgovor, slušanje, opraštanje i redovita molitva.

Sudionici su se zatim podijelili u dvije radionice. Svaku radionicu predvodila je jedna studentica s KBF-a u Đakovu, a teme za promišljanje bile su: Vrijeme i važnost vremena u obiteljskom životu Važnost baka i djedova u obiteljskom životu.Tekst: Sonja Devčić
Fotografije: Sonja Devčić i Luka Ivković

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.