Mons. Lyimo posjetio Donji Miholjac

Mons. Prosper Balthazar Lyimo, pomoćni biskup tanzanijske Nadbiskupije Arusha predvodio je 20. veljače 2020. večernje misno slavlje u crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu. Suslavitelji su bili preč. Josip Antolović, donjomiholjački župnik i dekan, vlč. Pavao Mikulčić iz Đakova i vlč. Luka Ivković, donjomiholjački župni vikar.

Pred brojnom okupljenom zajednicom odraslih i djece preč. Antolović između ostaloga je rekao: „Raduje me što se ovdje s nama nalazi biskup Lyimo. Prije 8 godina pohodio nas je i o. Josaphat iz Podvinja koji je također došao iz Tanzanije. Ova župna zajednica podupire djelovanje Misijske zajednice. Naši dobri župljani rado se žrtvuju za pomoć misijama. U njihovo ime Vas pozdravljam – dobro nam došli!“

Biskup je u svojoj homiliji zahvalio Bogu za dar života koji nam je svima darovan. „Božja riječ jača naša srca u svakodnevnom životu. Pitajmo se – tko je Isus za tebe, za mene i koju razliku Isus čini u našem životu. Petar je prvi koji je javno objavio da je Isus Sin Boga živoga. Poznavati Isusa znači poznavati moć Njegove pobjede na križu. Hvala Bogu za dar vjere koji je darovan svakom od nas. Budimo svjedoci drugima, da po našem svjedočanstvu drugi upoznaju Isusa“ – rekao je mons. Lyimo.

U nekoliko riječi predstavio je i svoju domovinu, njezine prirodne ljepote, i istaknuo sve potrebe s kojima se nosi njegova nadbiskupijska zajednica – od brige za školovanje sjemeništaraca i bogoslova do brige za djecu koja su ostala bez roditelja koji su umrli od HIV-a, brige za gubavce, osobe s invaliditetom te potrebe osiguranja medicinske usluge koje nadbiskupija pruža potrebitima bez obzira na vjeru. Potrebe su velike, istaknuo je mons. Prosper, i pozvao Miholjčane na molitvu i donacije za ljude koji pate u Tanzaniji.

Na kraju mise župnik Antolović obećao je da će ova zajednica, koja je do sada bila orijentirana na misije u Brazilu i Beninu, darivati i Tanzaniju. Sve okupljene pozvao je na druženje u Pastoralni centar „Ivan Vajda“ gdje je Blanka Vidak, predstavnica Misijske skupine izvijestila o radu i predala biskupu novčani dar te poklon koji su izradile članice. Milostinja s ove mise također je predana biskupu Lyimu. Radosti susreta i zajedništva uvelike je, prijevodom s engleskog jezika na hrvatski, doprinio vlč. Mikulčić. 

Tekst: Sonja Devčić
Fotografije: Sonja Devčić, Ivan Pavin i Dražen Vrbešić

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.