Humanitarni koncert za Tihanu Šorman

U nedjelju 23. veljače 2020. godine nakon večernje Svete mise održan je Humanitarni koncert za rehabilitaciju i liječenje Tihane Šorman iz Podravskih Podgajaca pod geslom iz Matejeva evanđenja: “Što god učinite jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.” (Mt 25, 45)
Voditeljica koncerta Melanija Kopić pozdravila je prisutnu obitelj Šorman iz Podravskih Podgajaca čija se teško bolesna članica sprema za operaciju u KBC Dubrava u Zagrebu.

„Tihana Šorman je prije tri godine doživjela tešku prometnu nesreću nakon koje je ostala vezana za postelju. Nedavno joj se stanje pogoršalo, a njezina obitelj, koja skrbi i o njezinom šestogodišnjem sinu, koji je prije 6 godina izgubio oca u prometnoj nesreći, odlučila je apelirati na ljude dobre volje za pomoć u liječenju jer se sami teško nose sa svim dosadašnjim novčanim brigama“, rekla je gđa Kopić.
Obitelj je otvorila žiro-račun za donacije, a mladi Župe Sv. Mihaela arkanđela odlučili su koncertom dati svoj doprinos.

Na koncertu srcem i dušom su pjevali i svirali:
– Gradska limena glazba Donji Miholjac predvođeni dirigentom i voditeljem Darkom Nikolićem
– Župni zbor mladih “Agape” predvođeni voditeljicom i dirigenticom Janjom Nikolić
– Mješoviti zbor župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Podravske Moslavine predvođeni voditeljem i orguljašem Nikicom Bošnjakom i dirigenticom Janjom Nikolić

Uz zbor mladih “Agape” za ovu prigodu su se priključili i Danijel Staklenac kao novi član zbora “Agape” koji je recitirao autorsku pjesmu pod nazivom Učio me život i vlč. Luka Ivković kao solist psalma Gospodin mi je svjetlost i spasenje.

Program je bio popraćen Power point prezentacija koju je izradila Dolores Aladić.

Na kraju koncerta sve okupljene je pozdravio župnik preč. Josip Antolović zahvalivši svim sudionicima koncerta, ali i inicijatorima Zboru mladih “Agape” na ovoj inicijativi i djelotvornoj karitativnoj ljubavi za bližnje u potrebi. Zahvalio je i gostima iz Podravske Moslavine i njihovom župniku mons. Vladimiru Škrinjariću.

Sav prilog koji se skupljao cijeli tjedan u škrabici kod kipa sv. Antuna, kao i milostinja večernje Mise i prilozi nakon koncerta bit će za troškove rehabilitacije koja će uslijediti nakon operacije.

Prije završetka koncerta i izvedbe pjesme: “Kriste u tvoje ime”, svih sudionika i okupljenog naroda, Tihanin otac, Tihomir Šorman zahvalio je na svemu što je župa sv. Mihaela arkanđela učinila ovim koncertom i što je pokazala veliko srce za svoje bližnje.
Nakon zajedničke pjesme druženje je nastavljeno u Pastoralnom centru „Ivan Vajda.”

Tekst: Sonja Devčić i Luka Ivković
Fotografije: Ivan Pavin, Darko Nikolić i Blanka Puljić

This entry was posted in Župne obavijesti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.