Što učiniste jednom od ovih najmanjih – meni učiniste

Povodom svjetskog dana misija i 5. godišnjice postojanja i djelovanja misijske skupine u župi, 21.listopada 2013. otvorena je prodajna izložba. Na izložbi se uz vezene stolnjake, heklane krunice i šlingane tabletiće moglo pronači i orginalnih slika ulja na platnu, akvarela, zlatoveza, oslikanih boca za sve prigode, rukama izrađenih nabožnih predmeta i nakita.

Okupljenim vjernicima obratio se župnik, vlč. Josip Antolović, koji se zahvalio članovima misijske skupine na nesebičnom radu i odricanju za potrebite kroz proteklo vrijeme. Posebno se zahvalio voditeljici, č.s. Petrinki Tuković te poticajnim riječima pozvao na daljnji angažman.
Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca, Zoran Kovač, ne skrivajući zadovoljstvo na upučenom pozivu da otvori izložbu. Zahvalio je župnim misionarima na uloženom trudu u posljednjih pet godina te pozvao sve prisutne da ne daju samo od svojega suviška već i od samih sebe za one najmanje i najpotrebitije ukazujući na rad i djelovanje članova misijske skupine.
Prigodnim  pjesmama mladi iz zbora „Agape“ uveličali su ovo svečano otvorenje te tako i oni dali svoj doprinos u ovome slavlju.
Voditeljica misijske skupine, č.s. Petrinka,  zahvalila je na riječima podrške kao i na dosadašnjem konkretnom djelovanju i financiranju školovanja za nekoliko učenika i bogoslova u Africi.
Ukazujući na radost i milost dijeljenja, nesebičnost i velikodušnost članovi misijske skupine pripremili su skroman domijenak te počastili sve prisutne domačim slanim i slatkim delicijama te kavom.

Izložba je bila otvorena tijekom cijelog dana, a po riječima sestre Petrinke možemo primjetiti da su članovi misijske skupine vrlo zadovoljni odazivom ali i prikupljenim sredstvima.

B.V.

 

This entry was posted in Aktivnosti. Bookmark the permalink.

Comments are closed.