Zbor mladih „Agape“

Župni zbor mladih ”Agape” osnovan je u srpnju 2005. godine. Povratkom iz Međugorja, duhovno potaknuta i osnažena, nekolicina mladih župljana počela se okupljati u župnim prostorijama te u opuštenom okruženju, kroz međusobna upoznavanja i druženja, počela uvježbavati pjesme iz pjesmarice za susrete, molitve i mise s mladima ”Dođi, Gospodine Isuse”, koju je izdao Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije. Nedugo nakon toga zbor je počeo animirati tjedna župna klanjanja, a kako je vrijeme odmicalo i kako se broj članova povećavao, uslijedilo je animiranje i nedjeljnih sv. misa.

Zbor je sastavljen od srednjoškolske, studentske i radničke mladeži pa je upravo zbog prirode tih životnih razdoblja česta izmjena članova čija redovitost uvelike ovisi o mjestima školovanja, studiranja i rada.

S obzirom na okolnosti i motive osnutka, mladenaštvo i žeđ za Bogom, ime zbora zaokružuje njegov glavni smisao i cilj: animiranjem sv. misa i djelovanjem pri župi, ”Agape” želi proslavljati živoga Boga, neprestano se pozivajući na citat: «Ne možemo ljubiti Boga kojega ne vidimo ako ne ljubimo bližnjega kojega vidimo» (usp. 1 Iv 4,20).

 

 

Comments are closed.